Den store tur

Om vores sejlads og turmål langs Europas kyster 2010-2019
I perioden fra maj 2010 til Juli 2019 har vi om ikke været 'fuldtidssejlere' så dog tilbragt langt det meste af vores tid på TROLDAND. Gennem de næsten 10 år vores store tur varede, har vi i gennemsnit, dagligt haft 50 besøgende på vores side, lige som vi har holdt adskillige foredrag i forskellige sejlklubber. Fra KDY, ØSF, Nivå og vores egen SKK i øst til til Varde -og Fanø sejlklub(ber) i vest.

På nedenstående kort kan man se vores tur i de knapt ti år sejladsen varede. Hver enkelt markering angiver et setd vi har 'overnattet': I havn, til søs, til ankers eller på ture inde i landet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på ovenstående kort hvis du vil have detaljerede oplysninger om de enkelte steder vi har besøgt (nyt kort åbner i  Google Maps). Her kan der så klikkes for yderligere informationer om de enkelte steder. En samlet oversigt over sejladsenmed rutekort og links til billedserier kan ses på særlig side. Printervenlige versioner (pdf) af Ries dagbøger (med illustrationer), downloades her:

2010 (Fra København via den franske atlanterhavskyst til Vivero i Galicien)
2011 (Fra Vivero via Acorerne, Lissabon, og Algarve til Sevilla)
2012 (Fra Sevilla via Marokko og Costa del Sol til Barcelona)
2013 (Fra Barcelona via Mallorca & Menorca til Sant Carles)
2014 (Fra Sant Carles via Sardinien, Sicilien, Calabrien & Apulien til Messolonghi)
2015 (I Adriaterhavet: Albanien, Montenegro, Bosnien, Kroatien og Apulien)
2016 (Fra Messolonghi rundt om Peleponnes til Preveza) 
2017 (Fra Preveza via Apulien, Calabrien og de Lipariske Øer til Palermo)
2018 (Fra Palermo via Sardinien, Korsika og Côte d'Azur til Saint-Jean-de-Losne)
2019 (Fra Saint-Jean -de-Losne, af franske og tyske vandveje til København)

Endvidere har vi udarbejdet samlede oversigter over omkostningerne ved 'middelhavssejlads' (som vi har gjort det), samt over de udsejlede distanser, overliggerdage oma. Hvis man vil gå i detaljer med de mere generelle erfaringer vi har indhøstet kan man lede på siden om tursejlads og udstyr.