Fra Nordiske farvande til Middelhavet - Opskrifter

Fra Nordiske farvande til Middelhavet

Opskrifter

For de der har fulgt med på vores rejse er det næppe en hemmelighed at vi interesserer os en del for mad og drikke. Billeder af måltider og fra de mange markeder optager en ikke ubetydelig plads i vores beretning. Om bord deler vi madlavningen så skipperen laver maden om bord og Rosemarie når vi går i land. Jeg er glad for at kunne sige at jeg ganske ofte bliver aflastet af Ries madlavning og restaurationsbesøgene inspirerer til at forsøge sig selv. Ind imellem finder vi så på noget vi synes holder, og som bliver en fast del af repetoiret. De opmærksomme vil således have set at der undervejs er links til opskrifter; men her er en direkte liste over hvad vi ind til videre har skrevet ned (sjovt nok mest fisk):

Penne & krabbe samt Fiske-wok: En anderledes spagetthiret, hvor  taskekrabben indgår som det centrale element samt en lækker fiske-wok, der marineres i thai stil og serveres med ris og sød chilisovs

Pintxos: De spanske 'national hapser' her i baskisk udgave og ideel som 'receptionsmad'

Fiskegryde fra Acorerne: Fisk på en helt anden måde end vi er vandt til i Danmark; en ret der kræver tålmodighed både at lave og at spise

Atlanterhavns fiskefrikadeller Som friskfanget fisk kan tilberedes i høj sø (men også gerne hjemme i køkkenet)

Bitter orangemarmelade: Den rigtige 'Dundee orange Marmalade', lavet på Sevillas bitre appelsiner (Pomaranser)

Saltede Citrusfrugter: En Arabisk specialitet der kan normalt laves med citroner men pomeranser er endnu bedre.... og så er der et forslag til hvad de kan bruges til.

To små lækre græske meze. Efter vores opfattelse er de mange små lækre forretter (meze) det allerbedste ved det græske køkken. I Vathi på Methana kom jeg med Yanna i køkkenet og det er der kommet et par lækre opskrifter ud af.

Den sicilianske antipasta Caponata er nem at lave, den smager fantastisk varm eller kold, alene på et stykke brød eller som tilbehør til en god pølse eller schnitzel. Prøv det.

I det sydlige Italien ville det være nemt at være vegetar. mange af de vidunderlige antipasti er (som den ovenstående Carponata) orgier i velsmagende grøntsager. På Sardinien lavede vi bl.a. disse farcerede zuchini  (curagette, squash, kært barn har mange navne)  endnu en opskrift til Troldands køkken


Hvor er vi?
Se vores position 'her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde. Alternativt kan du her følge hele vores igangværende tur siden 2010 på Google Maps
 
Seneste Opdateringer:
Ries dagbog 'live' (seneste opdateing 13/7-2018)
Opdateringer af siden om meterologi
Opdatering af siden om 'De varme lande' (vedr. Dokumenter)
Ny opskrift: Siciliansk Caponata 
Og endnu en opskrift: Farcerede zuchini

For nørderne: Lidt statistik om økonomi (pdf)
For nørderne: 
Lidt statistik om distancer mm (pdf)
Rie's dagbog forår 2018 (pdf) 

Rie's dagbøger (illustreret pdf):
201020112012201320142015,  2016
20172018.1

Boston & New York, efteråret 2017 (pdf)
Paskeøen, Chile. & Argentina, foråret 2018 (pdf)

________________________

 English version

 

 
Nyeste billedserier:
Sardinien Øst (12/5-18)
Bonafaciostrædet (20/5-18)
Det vestlige Korsika (1/6-18)
Côte d'Azur (26/6-18)
Marseille og Bouche du Rhone (14/6-18)

Nyeste videoklip:
Milonga i Buenos Aires (åbner i pop-up vindue)
Gademusik i Palermo
 (åbner i pop-up vindue) 
 
Påske i Palermo (åbner i pop-up vindue) 

Ny oversigts-sider:
YouTube videoer fra 'Den store tur' og andre rejser
Billedserier fra 'Den store tur' 

Ekstra billedserie:
Min mors malerier 

 

 ___________________

Statcounter: 
Antal 'hits' siden december 2005
(Statcounter benytter cookies)

Er du interesseret i Politisk Geografi?

 

Læs om Europa af territorier og nationer i denne
bog som Sten har skrevet sammen
med en
tidligere kollega (klik på billedet for at se mere)



_________________

© Creative Commons:

Creative Commons License

Valid HTML 4.01 Transitional

 


 

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| html| css| Login