Fra Nordiske farvande til Middelhavet - Opskrifter

Fra Nordiske farvande til Middelhavet

Opskrifter

For de der har fulgt med på vores rejse er det næppe en hemmelighed at vi interesserer os en del for mad og drikke. Billeder af måltider og fra de mange markeder optager en ikke ubetydelig plads i vores beretning. Om bord deler vi madlavningen så skipperen laver maden om bord og Rosemarie når vi går i land. Jeg er glad for at kunne sige at jeg ganske ofte bliver aflastet af Ries madlavning og restaurationsbesøgene inspirerer til at forsøge sig selv. Ind imellem finder vi så på noget vi synes holder, og som bliver en fast del af repetoiret. De opmærksomme vil således have set at der undervejs er links til opskrifter; men her er en direkte liste over hvad vi ind til videre har skrevet ned (sjovt nok mest fisk):

Penne & krabbe samt Fiske-wok: En anderledes spagetthiret, hvor  taskekrabben indgår som det centrale element samt en lækker fiske-wok, der marineres i thai stil og serveres med ris og sød chilisovs

Pintxos: De spanske 'national hapser' her i baskisk udgave og ideel som 'receptionsmad'

Fiskegryde fra Acorerne: Fisk på en helt anden måde end vi er vandt til i Danmark; en ret der kræver tålmodighed både at lave og at spise

Atlanterhavns fiskefrikadeller Som friskfanget fisk kan tilberedes i høj sø (men også gerne hjemme i køkkenet)

Bitter orangemarmelade: Den rigtige 'Dundee orange Marmalade', lavet på Sevillas bitre appelsiner (Pomaranser)

Saltede Citrusfrugter: En Arabisk specialitet der kan normalt laves med citroner men pomeranser er endnu bedre.... og så er der et forslag til hvad de kan bruges til.

To små lækre græske meze. Efter vores opfattelse er de mange små lækre forretter (meze) det allerbedste ved det græske køkken. I Vathi på Methana kom jeg med Yanna i køkkenet og det er der kommet et par lækre opskrifter ud af.

Den sicilianske antipasta Caponata er nem at lave, den smager fantastisk varm eller kold, alene på et stykke brød eller som tilbehør til en god pølse eller schnitzel. Prøv det.


Hvor er vi?
Se vores position 'her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde. Alternativt kan du se i afsnittet om Den store tur, hvor vi kontinuert opdaterer positionen
 
Seneste Opdateringer:
Ries dagbog 'live':  seneste opdatering  28/11-2017
Illustreret pdf dagbog for forårssæsonen 2017  eftersæsonen 2017
Ny opskrift: Siciliansk Caponata 

Ries dagbøger (illustreret pdf):
2010 (26 Mb), 2011( 43 Mb), 2012 (34 Mb), 2013 (99 Mb), 2014 (168 Mb), 2015 (39 Mb),  2016  (17Mb):

Illustreret dagbog fra tur Boston & New York, efteråret 2017 (2,2 Mb)


 

________________________

 English version

 

 
Billedserier fra 2017:
Det nordlige Ioniske (23/5-17)
Apulien: Otranto & Gallipoli (31/5-17)
Messinastrædet (26/6-2017)
Calabrien, Ioniske- & Tyrrehnske (27/6 & 2/7-17)
Stromboli, Panarea, Lipari & Vulcano (17/9-17)
Det nordlige Sicilien (28/9-17)
Palermo
 (28/9-17)

Ny videoklip fra 2017:
(åbner i pop-up vindue)
Exodus-fejring i Messolonghi (2016)
Indsejlingen til Acheron floden
St. Georgs dag i Vonitsa

Ny oversigts-sider:
YouTube videoer fra Den store tur
Billedserier fra Den store tur

Ny billedserie:
Min mors malerier
 ___________________

Statcounter: 
Antal 'hits' siden december 2005
(Statcounter benytter cookies)

Er du interesseret i Politisk Geografi?

 

Læs om et Europa af territorier og nationer
i denne bog som Sten har skrevet sammen
med en tidligere kollega

tom

tom

tom

____________________

© Creative Commons:

Creative Commons License

Valid HTML 4.01 Transitional

 
 

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| html| css| Login