en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Den store tur > Opskrifter > Atlanterhavs fiskefrikadeller

Atlanterhavs fiskefrikadeller

Under længere sejladser kan man med lidt held skaffe sig de friskeste af alle fisk: dem man selv kan lande via fiskelinen, der er på slæb 24 timer i døgnet. Under overfarten fra Terciera på Acorerne til Lissabon (en tur vi klarede på 6 døgn) var fiskelykken virkelig med os, og resultatet af anstrengelserne var tre små bonito (små tun), hver på omkring et kilo og to guldmakreller. Nu var vejret ikke rigtig til de store kulinariske armbøjninger så vi valgte at sætte resultatet i fiskefrikadeller, der er en af Bullers specialiteter.

En smuk guldmakrel er landet (det behøver ikke at være tun) Fileten skæres af en bonito

Gør som følger: Rens fisken og fileter den. Ælt ingredienserne sammen til en ensartet masse med de bare næver, så farsen har en konsistens som en grofthakket fars med enkelte større fiskestykker. Det tager lidt tid. Tilsæt de to hele æg, salt og evt. lidt chilisovs og fortsæt æltningen. Tilsæt mel lidt efter lidt til farsen har en passende konsistens. Lad farsen hvile et køligt sted i 2-3 timer,  gerne længere. Hvileperioden er helt afgørende for et godt resultat under stegningen. Steg i en blanding af olivenolie og smør og husk at tunfisk aldrig må steges forlænge da det så bliver tørt. Server med rugbrød og groft køkkensalt, så glider de friskstegte deller nemt ned uden brug af tallerken, kniv og gaffel.

Farsen æltes sammen Dellerne steges i en blanding af smør og olivenolie Friske, ferske fiskefrikadeller og Elsebeths rugbrød)

Bullers opskrift kan også bruges hjemme, hvor det er fiskehandleren der står for forsyningen og mindre dyr tun kan gøre det. Tag hvad fiskehandleren foreslår og følg ovenstående anvisninger. Skal frikadellerne serveres derhjemme med dug på bordet, vil jeg foreslå at man laver en tatarsovs og serverer til dellerne: Bland mayonnaise og græsk yoghurt (1:1), tilsæt en skefuld dijonsennep, hakkede kapers og hakkede cornichon samt et knivspids karry. Drik kold øl til.

Huskeseddel:

1 kg frisk fisk
2 æg
2-3 spiseskefulde hvedemel
1 spiseskefuld finthakket løg 
1 spiseskefuld hakkede kapers
1 spiseskefuld hakkede cornichon
salt, chilisovs
evt.: Mayonnaise, græsk yoghurt, karry, kapers & cornichon 

 

« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)
Billeder fra vores tur til Mongoliet (2023)
Billeder far vores tur til Alta/Nordkap (2023)
Billeder fra vores tur til Australien (2023-24)
Billeder fra vores tur til Sri Lanka (2024)
 
Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons