Saltede Citrusfrugter

Nedenstående opskrift stammer angiveligt fra det arabiske køkken, hvor saltning bruges til at konservere citrusfrugter der herefter kan anvendes som tilbehør til f.eks fisk, i sammenkogte retter eller i salater. Med de enorme mængder af bitre appelsiner (pomaranser), der hele vinteren har omgivet os her i Sevilla var det fristende at prøve opskriften på dem, i stedet for på citronerne, og resultatet var særdeles vellykket.

Til et glas skal du bruge:
1-2 pomaranser (eller citroner)
2 små tørrede chillifrugter
en halv stang kanel
3-4 fed hvidløg
10-12 pebberkorn
2 tsk. sukker
en stor håndfuld groft køkkensalt
1 dl. olivenolie

Gør sådan her:
Skær citrusfrugten i tykke skiver. Gnid dem grundigt ind i rigeligt salt og læg dem i et skoldet syltetøjsflas med hvidløg, kanel, pebberkorn og chilli.
Fyld efter med resten af saltet og sukker og hæld olivenolien ved. Feld evt. efter med kogende vand så citrusfrugterne er dækkede.
Luk glasset og lad det stå mindst 6 uger. 

Rissalat
Her på Troldand har vi ind til videre haft mest glæde af de saltede pomeranser i en rissalat, der går godt til f.eks stegt kød, men mulighederne er uendelige og måske kommer vi tilbage med flere forslag. 

Til to personer skal du bruge:
2 dl ris
et par skiver salted pomerans½ de rosiner
2 spsk pinjekerner
en bagt rød pebberfrugt i olie
olivenolie
salt

Gør sådan her:
Kog risen og lad den køle lidt af
Skyl pomeranserne grundigt og skær dem i ganske små stykker
Skær de bagte peberfrugter i mindre stykker
Rist pinjekernerne på en pande med olie og tilsæt lidt salt
Bland risen med ovenstående og rosinerne
Kom et rigeligt skvæt olivenolie over herligheden og lad trække i en halv times tid 

 (se opskriften som pdf, åbner inyt vindue)