Denne opskrift fandt jeg under oprydning i kogebøgerne efter hjemkomsten fra den store tur: En falmet fotokopi fra en side i Alt for Damerne med små kommentarer skrevet af Inger Schrøder, der oprindeligt introducerede os til denne lækre dessert. Jeg bad i sin tid om opskriften og glemte herefter alt om den. Heldigvis er der en dato på (24/2-1997), og da jeg genfandt den kunne jeg tydeligt huske tærten, selv om den altså blev serveret for os for mere end 23 siden. Bages gerne dagen før.
Den gamle opskrift fra 1997 (oprindelig i Alt for Damerne 38/1995) og først 'genfundet' i 2020 | Den færdige kage serveres med svedske-abrkos kompot |
Ingredienser til 8 personer:
Til tærten Beklæd en tærteformen på 20-25 cm i diameter (det er lettest at bruge en springform). Rør sukker, fløde, marzipan & citronskal. Bland nøddekernerne i og hæld fyldet i tærten. Trim over-skydende tærtedej af kanten og bag kagen ved 180-190° i ca 40 minutter til overfladen er gylden. |
Til svedske-, abrikoskompotten Kog sukker vand chilli, kanel, vanillie og korianderfrø i 3-4 minutter. Læg svedsker og abrikoser i lagen og kog yderligere 3-4 minutter. server kompotten kold sammen med tærten (der fint kan bages dagen før) og en klat 38% creme fraiche. |
Download opskriften som pdf fil
kilde: Alt for Damerne 38:1994
og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
© Creative Commons