Denne opskrift fandt jeg under oprydning i kogebøgerne efter hjemkomsten fra den store tur: En falmet fotokopi fra en side i Alt for Damerne med små kommentarer skrevet af Inger Schrøder, der oprindeligt introducerede os til denne lækre dessert. Jeg bad i sin tid om opskriften og glemte herefter alt om den. Heldigvis er der en dato på (24/2-1997), og da jeg genfandt den kunne jeg tydeligt huske tærten, selv om den altså blev serveret for os for mere end 23 siden. Bages gerne dagen før.
![]() |
![]() |
|
Den gamle opskrift fra 1997 (oprindelig i Alt for Damerne 38/1995) og først 'genfundet' i 2020 | Den færdige kage serveres med svedske-abrkos kompot |
Ingredienser til 8 personer:
Til tærten Beklæd en tærteformen på 20-25 cm i diameter (det er lettest at bruge en springform). Rør sukker, fløde, marzipan & citronskal. Bland nøddekernerne i og hæld fyldet i tærten. Trim over-skydende tærtedej af kanten og bag kagen ved 180-190° i ca 40 minutter til overfladen er gylden. |
Til svedske-, abrikoskompotten Kog sukker vand chilli, kanel, vanillie og korianderfrø i 3-4 minutter. Læg svedsker og abrikoser i lagen og kog yderligere 3-4 minutter. server kompotten kold sammen med tærten (der fint kan bages dagen før) og en klat 38% creme fraiche. |
Download opskriften som pdf fil
kilde: Alt for Damerne 38:1994
og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
© Creative Commons